Onze geschiedenis

Champignonkwekerijen de Hopwaag is een familiebedrijf dat in 1990 is gestart door Han en Margo van Hemert. Han van Hemert huurde vanaf 1987 een champignonkwekerij, na 3 jaar besloot hij zelf een champignonkwekerij te bouwen. Het bedrijf startte als een kleinschalige champignonkwekerij met 4 cellen en een teeltoppervlakte van 800 m2. Naast de champignonkwekerij runde Han van Hemert ook een Melkveebedrijf. In 1997 zijn Han en Margo van Hemert zich toe gaan leggen op de champignons. Ze hebben de melkveetak vaarwel gezegd en de oude kwekerij uitgebreid. In 2002 is er een nieuwe vrijstaande kwekerij gebouwd met 7 cellen. In 2008 is de kwekerij uit 2002 uitgebreid naar 14 cellen. De twee kwekerijen tellen hedendaags 21 cellen met een totale teeltoppervlakte van 6.160 m2, welke wekelijks 40.000 kilo champignons produceren.